Verdiep met I-Partnerschap de samenwerking tussen overheid en onderwijs tijdens iBestuur

Tijdens het iBestuur Congres 2024 staat I-Partnerschap op het verdiepingsplein met het Kennisportfolio, organiseren we een interactief studentenprogramma en een sessie over samenwerking tussen mbo en rijksorganisaties. I-Partnerschap heeft veel in petto tijdens het iBestuur Congres op 11 september aanstaande.

Thema van het congres is ‘De Verdieping’. Verdieping van onderwerpen die essentieel zijn voor de toekomst van onze digitale samenleving; het verbeteren van de dienstverlening, met als doel een veilige en inclusieve overheid te creëren die luistert naar haar burgers. Hoe kunnen we met creativiteit en vernieuwing de digitale transformatie van de overheid stimuleren? I-Partnerschap zet deelnemers aan het denken én doen. I-Partnerschap is onderdeel van I-Vakmanschap van de Rijksorganisatie voor Ontwikkeling, Digitalisering en Innovatie. 

iBestuur Congres '24, De verdieping, Ontdek hét congres over digitalisering binnen de overheid!

Verdiepingsplein: Kennisportfolio

Tot slot willen we nog één onderdeel eruit lichten; tijdens het iBestuur congres staan wij op het verdiepingsplein met het Kennisportfolio.
Het Kennisportfolio helpt om slimmer om te gaan met I-vraagstukken binnen de overheid, denk aan thema’s als: data & AI, cybersecurity / quantum en informatiehuishouding. Door zoveel mogelijk actuele kennisvragen en onderzoeken in het Kennisportfolio op te nemen, ontstaat er een beeld van waar al onderzoek naar wordt gedaan. Daarnaast brengt I-Partnerschap in kaart waar nieuwe samenwerkingen tussen overheid en wetenschap mogelijk zijn. Speciaal voor iBestuur ontwikkelden we een weergave gekoppeld aan de thema’s van iBestuur, bekijk het Kennisportfolio via de website.

Interactief studentenprogramma

Zoals gezegd is de samenwerking met het onderwijs deze dag geïntegreerd. I-Partnerschap verzorgt een interactief studentenprogramma voor ongeveer 50 studenten van zowel het mbo, hbo als wo. De studenten zullen zich tijdens het iBestuur congres over diverse casuïstiek vanuit de Rijksoverheid buigen. Vragen zijn bijvoorbeeld “Hoe kunnen we het talent van junior I-professionals binnen het KNMI beter benutten om innovatie op IT-gebied te versnellen en te borgen in de organisatie?” Of Hoe kunnen we AI/digitale innovaties inzetten om het werken bij I&W nog leuker te maken?” Later op de middag zullen de studenten deelnemen aan het reguliere programma.

Sessie ‘Samenwerking mbo en Rijksorganisaties’

Ook verzorgt I-Partnerschap de sessie 'Samenwerking mbo en rijksorganisaties'. Tijdens de werksessie neemt gespreksleider Gideon Bouma van mboRijnland je mee in een voorlichting over het mbo verzorgd door Maaike van Kessel, practor bij Noorderpoort. Vervolgens leidt Gideon het panelgesprek met vertegenwoordigers van twee rijksorganisaties en twee mbo-colleges. In het panelgesprek zal er gesproken worden over het belang, en de waarde van samenwerking tussen het mbo en de Rijksoverheid. Zie ook Sessies: iBestuur Congres 2024 voor meer details.

Het belooft een reuze interessante sessie te worden!

Meer weten over het programma van het iBestuur Congres? Kijk dan op de website van het iBestuur Congres 2024.