26 september Kennissessie: hoe versterken we samen de cyberweerbaarheid van de overheid?

Let op: deze activiteit heeft al plaatsgevonden

Activiteitendata

  • Datum
  • Locatie Utrecht, Museum Speelklok

Meer informatie over het Museum Speelklok.

In juli 2024 veroorzaakte een update van CrowdStrike's Falcon-software wereldwijde problemen op miljoenen Windows-systemen, waaronder massale uitval door "the blue screen of death". Ziekenhuizen, financiële instellingen en luchtvaartmaatschappijen werden ernstig getroffen. Cybercriminelen maakten van de chaos gebruik door phishing-aanvallen uit te voeren. De situatie leidde tot kritiek op de kwaliteitscontrole bij updates. Hoewel CrowdStrike snel reageerde met herstelmaatregelen, benadrukte de crisis de kwetsbaarheden in digitale infrastructuren.

Tijdens deze kennissessie bespreken we met collega's van het Cyber Warfare & Training Centre/Defensie Cyber Commando en het Nationaal Cyber Security Centrum hoe we als overheid proactief kunnen blijven in het versterken van onze cyberweerbaarheid. De recente situatie rondom CrowdStrike laat zien hoe belangrijk dit is: hoe voorkomen we kwetsbaarheden en beschermen we ons effectiever tegen cyberaanvallen? En hoe kunnen wij onze verantwoordelijkheid nemen voor innovatie zonder volledig afhankelijk te zijn van de expertise uit het hoger onderwijs en de markt?

Voor wie

Houd je je bezig met informatiebeveiliging en/of cybersecurity bij een Rijksorganisatie? Dan is deze kennissessie zeker interessant voor jou. Andere geïnteresseerden zijn ook van harte welkom.