Ontdek meer over I-stages bij de Rijksoverheid

"De toegevoegde waarde van een stagiair is van alles, ten eerste brengen ze heel veel energie, nieuwe kennis en nieuwe inzichten. Maar het allerbelangrijkste is dat ze zorgen voor een cultuur waar het normaal is om vragen te stellen. Waarin het normaal is dat je niet alles weet."

De stagiair van vandaag is de medewerker van morgen. Help jij I-talent kennis te maken met de Rijksoverheid? Neem contact met ons op via onze website.

De toegevoegde waarde van een stagiair is van alles. Ten eerste brengen ze heel veel energie, nieuwe kennis, nieuwe inzichten.

Maar misschien is wel het allerbelangrijkst... dat ze zorgen voor een cultuur waarin het normaal is om vragen te stellen. Dus waarin het normaal is dat je niet alles weet. En dat je dat in je team krijgt, is denk ik misschien wel het meest waardevolle...van een stagiair in je team hebben.

Na mijn opdracht blijf ik nog even bij dit team om een applicatie af te maken... en daarna wil ik gaan kijken naar een traineeship of andere banen binnen de Rijksoverheid. 

Ik verwacht van het Click&Connect event dat ik mogelijk met organisaties kan spreken...en dat ik zo mijn netwerk kan verbreden. 

Dat ik nieuwe plekken leer kennen, nieuwe organisaties leer kennen... en dat ik echt weet waar ik terecht kan.

En welke stages ik kan gaan doen in de toekomst.

Je helpt I-talent om kennis te maken met de Rijksoverheid. 

Wat wij als Rijks I-Stage doen om aan opdrachten te komen... is dat wij drie keer per jaar een Click&Connect event organiseren... voor Rijksorganisaties en studenten, zodat ze op een informele manier met elkaar kunnen kennismaken. 

Als er een klik ontstaat, dan ontstaan er vaak ook mooie stageplekken en opdrachten. 

Ik ben aan mijn stage gekomen via werkenvoornederland.nl... en vanaf daar heeft Rijks I-Stage mij geholpen bij het vinden van een opdracht.

Mensen denken vaak dat het begeleiden van een stagiair heel veel tijd kost.  In mijn ervaring is dat helemaal niet zo. Stagiairs brengen heel erg veel energie en zorgen ervoor dat je als team of organisatie... veel beter nadenkt over wat je nou eigenlijk aan het maken bent of aan het doen bent. En daarmee brengen ze juist vooral heel erg veel waarde.

Ik vind het leuk om stage te lopen bij de Rijksoverheid, omdat ik hier veel verantwoordelijkheid krijg...en ruimte om mezelf te zijn.

Ik word opgenomen in het team als een volwaardig lid...en krijg hier veel begeleiding bij mijn opdracht en bij mijn persoonlijke groei. En daarom zou ik hier ook graag willen blijven werken na mijn studie.

Rijks I-Stage kan je helpen door deel te nemen aan de workshop  Stagecreatie.

Je kunt je hiervoor aanmelden en wij gaan je helpen met het formuleren van een I-Stage opdracht.

Ik ben op zoek naar een stage waar ik mijn vaardigheden goed kan toepassen...en waar ik echt het idee heb dat ik wat bijdraag aan de maatschappij. Dus mijn vaardigheden met cybersecurity, met hoe mensen zich gedragen, over veiligheidsdilemma’s. En dat ik dat echt allemaal kan toepassen in mijn stageplek.

Wat voor een goede match zorgt, is dat wij de studenten allemaal persoonlijk spreken. Om die reden weten wij wat voor persoon erachter een cv zit...en kunnen we ook op persoonlijke competenties een juiste match maken.

We hopen een stagiair te vinden die affiniteit heeft met ons onderwerp. Het onderwerp dat wij bij de directie Digitale Samenleving oppakken. En daarnaast een student die technisch interesse of kennis heeft.

Dus iemand die makkelijk technische onderwerpen oppakt...of die misschien al meegekregen heeft op een studie. Dat is de student die we zoeken tijdens Click&Connect. Daarnaast kijken we ook regelmatig op  werkenvoornederland.nl...of er interessante I-Stage vacatures zijn die we onder de aandacht kunnen brengen bij de studenten.

En we onderhouden contact met onze Rijkscollega’s...om ze te helpen met het formuleren van opdrachten. 

Rijks I-Stage is onderdeel van I-Partnerschap.