Het is tijd voor de Maand van de Digitale Fitheid

Zorgen dat jij en jouw collega's slagvaardiger worden en meer tijd hebben voor het 'echte' werk? Ontdek het bij de MeetUps in aanloop naar de 4e editie van de Maand van de Digitale Fitheid.

Beeld: ©Digitale Fitheid / Ester Overmars Fotografie
Marie-Louise Borsje, initiatiefnemer Maand van de Digitale Fitheid, tijdens inspiratiesessie met organisatoren

Nieuw: Meetups in Den Haag

Denk je erover om in maart 2025 mee te doen met de Maand van de Digitale Fitheid en wil je weten hoe het werkt, hulp hebben bij de organisatie of tips krijgen van je collega's? Of heb je al eerder meegedaan en wil je je ervaringen delen en horen wat de plannen dit jaar zijn? In aanloop naar de themamaand organiseren we een aantal MeetUps. Dat zijn inspiratiesessies voor organisatoren. Dit seizoen voegen we er iedere sessie een thema aan toe. Zo ontmoet je én nieuwe mensen én beleef je een werkvorm die supermakkelijk te organiseren is.

Elke MeetUp een ander thema

We organiseren 3 MeetUps met elk een ander thema. Je bent van harte welkom bij 1 of meerdere van deze bijeenkomsten. Laat je inspireren en meld je aan.

  1. MeetUp 28 oktober: Thema: We organiseren een Trashday!
    Eline de Jonge en Rens Kievit werken aan de verbetering van informatiehuishouding bij ODI (een onderdeel van ministerie BZK). Zij hoorden over Trashday en zijn van plan dit voor heel ODI te organiseren. Een uitdaging! Tijdens de MeetUp vertellen zij hoe ze dit gaan doen. 
  2. MeetUp 2 december: Thema: Ruim je digitale rommel op – de sequel
    Het webinar over digitale rommel was afgelopen jaar dé hit tijdens de Maand van de Digitale Fitheid. Rachel Kuijlenburg werkt bij Logius en haar thema is duurzaamheid. Na het webinar ging ze aan de slag met praktische workshops. Dit smaakt naar meer, liet ze RADIO weten. Bij deze MeetUp zal zij haar ervaringen delen en vertellen hoe ze verder gaat met duurzaam IT-gebruik.
  3. Meetup 13 januari: Thema - De Team Werkovereenkomst
    Het thema voor deze editie van de Maand wordt De Team Werkovereenkomst. Uiteindelijk gaat digitale fitheid over soepel digitaal (samen)werken. Denk met Lykle de Vries (RADIO) mee over vormgeven van dit thema in jouw organisatie.

Over de Maand

Het aanleren en bijhouden van digitale vaardigheden gaat niet vanzelf. Daarom hebben verschillende partijen, waaronder RADIO, de handen in elkaar geslagen en maart uitgeroepen tot de Maand van de Digitale Fitheid. Van 1 maart t/m 31 maart 2025 is de 4e editie. Meer weten? Neem een kijkje op pagina op RADIO website over de Maand. Of bekijk de website van de Maand met alle landelijke activiteiten, inspiratieverhalen, achtergrond en nieuws.

Aanmelden

Wil je je aanmelden voor een MeetUp in Den Haag. Mail dan naar radio@rijksoverheid.nl