Benoeming drie Business Unit directeuren bij Rijksorganisatie ODI

Met ingang van 1 september 2024 zijn drie Business Unit directeuren benoemd bij de Rijksorganisatie ODI. Karin Hobbelen wordt directeur Business Unit Organisatieontwikkeling. Leif de Kloet wordt directeur Business Unit Digitalisering. En Swanda Groenewegen van der Weijden-Nieuwenhuizen wordt directeur Business Unit Innovatie.

V.l.n.r.: Karin Hobbelen, Leif de Kloet en Swanda Groenewegen van der Weijden-Nieuwenhuizen

Over Karin Hobbelen

Karin is op dit moment programmadirecteur Persoonsgebonden Budget bij het ministerie van VWS. Hiervoor was zij zeven jaar directeur Dienst Uitvoering Subsidies voor instellingen, Shared Service Organisatie voor ministerie van VWS en OCW en daarvoor was zij plaatsvervangend directeur bij DICTU. Karin studeerde Cultuurtechniek aan de Landbouwuniversiteit te Wageningen.

Als directeur Business Unit Organisatieontwikkeling geeft Karin leiding aan het managementteam van de Business Unit en is eindverantwoordelijk voor zowel de Business Unit als de bijbehorende ‘merken’. Zij werkt met ongeveer 150 professionals aan de ontwikkelingsopgaven van de overheid.

Karin: “Vanuit mijn ervaring met de professionals vanuit de onderdelen waaruit ODI is ontstaan, weet ik dat zij veel kennis en ervaring meebrengen. Zij kennen het rijk, werken rijks-breed en zijn direct betrokken bij de maatschappelijke opgaven waar het rijk voor staat. Zij zijn het gezicht van ODI. Ik zie het als een uitdaging om ODI, met deze professionals, naar een hoger plan te tillen. Om de mogelijkheden, waarbij gewerkt wordt vanuit verschillende plekken binnen het rijk, verder te verkennen en te verbreden. Om ons onderling te versterken en te verbinden. Een uitdaging die mij op het lijf geschreven lijkt. Ik wil mijn ervaring als directeur en verandermanager, maar ook als coach en mediator, graag inzetten bij ODI.”

Richard Vielvoije, directeur Rijksorganisatie ODI: “Ik ben blij om Karin als onze nieuwe directeur Organisatieontwikkeling te verwelkomen. Met haar analytische scherpte en goed ontwikkelde bestuurlijke antenne, brengt zij waardevolle ervaring uit verschillende ministeries met zich mee. Haar inzichten zullen onze organisatie zeker versterken.”

Over Leif de Kloet

Leif heeft ruime werkervaring in zowel de publieke als private sector. Hij is sinds 2018 manager van het Rijks ICT Gilde bij ODI. Daarvoor was hij drie jaar interim manager vanuit I-Interim Rijk en is hij meerdere jaren eigenaar geweest van een eigen advies- en projectmanagement bureau. Leif studeerde Nationaal en Internationaal Recht aan de Open Universiteit van Amsterdam.

Als directeur Business Unit Digitalisering geeft Leif leiding aan het managementteam van zijn Business Unit en is eindverantwoordelijk voor zowel de Business Unit als de bijbehorende ‘merken’, I-Interim Rijk en het Rijks ICT Gilde. Hij draagt met zijn unit van ongeveer 300 I-professionals bij aan de digitale transformatie van de overheid. Deze professionals werken aan tijdelijke opdrachten bij de ministeries en uitvoeringsorganisaties aan een goed functionerende overheid voor toekomstige generaties.

Leif: “Het realiseren van rijksbrede I-ambities! Natuurlijk staat dat prominent op de website van I-Interim Rijk. Een prachtige organisatie waar ik mij met volle overtuiging en gedrevenheid wil inzetten om samen de volgende stap te maken in de verdere professionalisering van dit ijzersterke merk. Mijn lef en vernieuwings- en veranderingsgerichte kwaliteiten neem ik mee, zo ook het andere ijzersterke merk, het Rijks ICT Gilde. Een logische samenvoeging binnen de unit Digitalisering en volgende stap in het bundelen van de krachten, uiteraard met behoud van ieders eigen identiteit. Samen werken aan een eerlijke, toegankelijke, efficiënte en solide transformatie en verdere digitalisering van de rijksoverheid. Als leidinggevende geef ik hierbij veel ruimte, vrijheid én de daarbij behorende verantwoordelijkheid. Ik luister, faciliteer en wat mij betreft gaan we een hoop plezier maken.”

Richard Vielvoije: “Ik ben blij om Leif als onze nieuwe directeur Digitalisering te verwelkomen. Met zijn uitgebreide ervaring en zijn ondernemende geest, staat hij klaar om onze collega’s te inspireren om oplossingen voor de overheid te realiseren. Ik kijk uit naar zijn visie en inzet in deze rol.”

Over Swanda Groenewegen van der Weijden-Nieuwenhuizen

Swanda is sinds 2022 directeur Implementatie en Dienstverlening van de Justitiële ICT organisatie (JIO) van Justitie en Veiligheid. Sinds 2015 was zij directeur Ontwikkeling en Vernieuwing bij Shared Services ICT (SSC-i) van Dienst Justitiële Inrichtingen. Daarvoor heeft ze bij het Ministerie van Infrastructuur en Milieu o.a. als plaatsvervangend directeur en afdelingshoofd gewerkt bij Centrale Informatievoorziening (CIV) Rijkswaterstaat. Swanda studeerde Audiovisuele communicatie en marketing aan de Academie voor beeldende kunsten en technische wetenschappen. Daarnaast heeft ze meerdere management- en vakstudies gevolgd waaronder Bestuurskunde aan de OU, de nieuwe manager MBA (de Baak) en recentelijk de Master of Change Management (SIOO).

Als directeur Business Unit Innovatie geeft Swanda leiding aan het managementteam van haar Business Unit en is eindverantwoordelijk voor zowel de Business Unit als de bijbehorende ‘merken’. Swanda draagt met haar unit verantwoordelijkheid voor ongeveer 250 professionals die zich inzetten voor een toekomstbestendige overheid. Innovatie staat bij deze unit centraal in alles wat zij doen vanuit de wetenschap dat maatschappelijke veranderingen snel plaatsvinden en het daarom essentieel is om flexibel te blijven en te evolueren.

Swanda: “De visie van ODI om een goed functionerende overheid voor toekomstige generaties te realiseren, komt dicht bij mijn eigen professionele waarden en ambitie. Ik ben meer dan enthousiast over de mogelijkheid om deel uit te maken van het directieteam en bij te dragen aan de gezamenlijke integratie, prioritering en strategische ontwikkeling van ODI. Als ondernemende ambtenaar met een passie voor de toekomst neem ik mijn omgeving mee in mijn enthousiasme en gedrevenheid. Ik geef coachend richting en inspireer teamleden en andere collega's graag om stappen te nemen in de digitale wereld. De combinatie van menselijk gedrag en ICT-implementaties hebben mij altijd geïnspireerd. Gedurende mijn loopbaan heb ik mij gespecialiseerd in de veranderingen die de ontwikkelingen en toepassingen van innovaties met zich meebrengen. Ik ben nieuwsgierig en krijg energie van vernieuwen, samen ontdekken en leren. Deze eigenschappen zet ik graag in ten dienste van de klanten van ODI in een tijd waarin technologische vernieuwingen de manier van werken ingrijpend veranderen zonder dat we daar altijd de volledige impact van kunnen overzien.”

Richard Vielvoije: “Ik ben blij om Swanda als onze nieuwe directeur Innovatie te verwelkomen. Met haar ruime ervaring binnen de Rijksoverheid en haar unieke combinatie van expertise in innovatie, organisatie en digitalisering kijk ik erg uit naar samenwerking met haar.”

Collectieve verantwoordelijkheid nieuw directieteam ODI

Het nieuwe directieteam bestaat naast de nieuwe Business Unit directeuren uit René van Delft (directeur Business Unit Strategie, Talent en Bedrijfsvoering) en Richard Vielvoije (directeur ODI).

Voor het nieuwe directieteam ligt er een collectieve verantwoordelijkheid om als lid van het directieteam ODI de dienstverlening van de verschillende Business Units te integreren. Maar ook om samenwerking binnen ODI te versterken en te komen tot één integraal aanbod en een integrale aanpak vanuit Rijksorganisatie ODI voor de maatschappelijke opgaven van het Rijk.

ABD-functies

De benoemingen van de nieuwe directeuren op een ABD-functie zijn tot stand gekomen via de algemene procedure voor functies binnen de Algemene Bestuursdienst. DGABD heeft de werving verricht voor deze benoeming en het ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties ondersteund bij de selectie. De vacature is zoals gebruikelijk breed bekendgemaakt, zodat iedereen kon solliciteren.