Vergroot je innovatiekracht met de opleiding Innovatiemanagement
Werk je als directeur, senior manager of adviseur binnen de Rijksoverheid? Wil je je innovatiekracht vergroten? Geïnspireerd aan de slag met innovatie? En lid worden van een sterk netwerk van rijksinnovators? Meld je dan aan voor de opleiding Innovatiemanagement voor overheidsprofessionals.
Onze samenleving verandert continu, technologische en maatschappelijke ontwikkelingen volgen elkaar in rap tempo op. Hierdoor groeit de behoefte aan nieuwe oplossingen. Om klaar te zijn voor de toekomst zijn overheidsprofessionals nodig die anders kijken, denken en doen. Waarschijnlijk ben je al een eind in de goede richting. Maar misschien heb je meer nodig. Tijdens de opleiding Innovatiemanagement leer je onder meer:
- een scherpere visie en systemische blik op overheidsinnovatie ontwikkelen;
- innovatieprojecten en -processen aansturen en structureren;
- een organisatiecultuur te creëren waarin innovatie gedijt;
- over de grenzen van je eigen organisatie kijken.
Werkwijze
De opleiding wordt verzorgd door consultants uit het Innoveren met Impact team: Marjolein Boonstra, Leo Hörnig, Mark Dierkes en Diederik van Leeuwen. De hoofddocent van de opleiding is Gert Staal, innovatiemanagement-expert, docent en coach bij Nyenrode en directeur/bestuurder van de Total Innovation Management Foundation. In 9 masterclasses geeft hij, ondersteund door innovatie-experts uit alle hoeken van de overheid, inzicht het onderwerp innovatiemanagement. Naast de masterclasses neem je aan de hand van diverse praktijkopdrachten je eigen innovatievraagstuk onder de loep. Voor het lesmateriaal kun je terecht in een besloten digitale leeromgeving.
Leren van en met elkaar
Een belangrijk onderdeel van de opleiding is van en met elkaar leren. Daarom word je als deelnemer automatisch lid van de Verenigde Innovatiemanagement Professionals (VIPs)-community. Hier kun je kennis en ervaringen uitwisselen met innovatiecollega’s van diverse disciplines uit verschillende rijksorganisaties.
Dit levert het op
Als je de opleiding met succes afrondt, ontvang je het internationale certificaat Innovation Management System Government Professional. Dit bewijst dat je:
- een meester bent op het vlak van innovatiemanagement en gedegen kennis over het belang, de waarde en impact van innovatiemanagement voor (overheids)organisaties;
- het Innovation Maturity Model goed kent en zelfstandig Innovation Maturity Scans kunt afnemen;
- organisaties kunt helpen met een breed scala aan innovatiemethodes en -technieken om hun innovatievolwassenheid duurzaam te vergroten;
- vertrouwd bent met de complexe situaties waarbinnen een analyse rondom innovatiemanagement wordt uitgevoerd;
- een verbeter- of veranderstrategie kunt begeleiden evenals richting geven aan en ruimte maken voor duurzame innovatieprocessen;
- lid bent van de Verenigde Innovatieprofessionals community (VIPs), op de hoogte bent van de laatste vakkennis, deelneemt aan bijblijfsessies en toegang hebt tot exclusief studiemateriaal en handige innovatietools.
- het benodigde instapniveau hebt voor de vervolgopleiding tot assessor bij de TIM Foundation. Als assessor kun je een grondige, stevig onderbouwde analyse uitvoeren op de inrichting en werking van innovatieprocessen. Daarnaast ken je alle innovatietools en hulpmiddelen en kun je organisaties over het gebruik ervan adviseren.
Continu geïnspireerd
Om innovatief te blijven heb je inspiratie en informatie nodig. Daarom worden de alumni van de opleiding voor diverse opfrisbijeenkomsten uitgenodigd. Voor behoud van je certificaat moet je daar minimaal twee keer per naar aan meedoen. Benieuwd wat je dan kunt verwachten? Luister dan onze 48 hour Innovation Deep Dive podcasts, opgenomen tijdens ons bezoek aan The Next Web 2023.
Meer info & aanmelden
Meer weten? Neem een kijkje op de website van Innoveren met Impact.
Direct aanmelden? Stuur dan vóór dinsdag 17 oktober een e-mail met korte motivatie naar innoverenmetimpact@rijksoverheid.nl. Let op: aantoonbare ervaring met innovatie is een vereiste. Als je door de selectie komt, nodigen we je uit voor een kennismakingsgesprek. De nieuwe lichting van de opleiding start op vrijdag 17 november.