Meld je aan voor de kennissessie I-Doctoraat
Werk je als ICT-manager of binnen het HR-domein? Herken je dat er een groeiend tekort is aan specialistische kennis op I-gebied? En ben je benieuwd wat een promovendus voor jouw organisatie kan betekenen en hoe je de deur voor I-toptalent opent? Of ben je zelf geïnteresseerd om het I-Doctoraatprogramma te volgen? Meld je nu aan voor de online kennissessie van I-Vakmanschap op 19 juni tussen 10.00 en 11.00 uur.
Groot tekort aan hoogwaardige I-kenniswerkers binnen het Rijk
De Rijksoverheid heeft een groeiend tekort aan hoogwaardige kenniswerkers op I-gebied. Voorbeelden daarvan zijn datatechnologie, AI, autonome systemen, blockchain, kwantumtechnologie en cyber. In combinatie met de vergrijzing van I-kenniswerkers binnen het Rijk en een achterblijvende instroom van I-talent ontstaat een steeds verder groeiende afhankelijkheid van kostbare externe inhuur.
Het tekort aan hoogwaardige I-kenniswerkers gaat de komende jaren steeds meer wringen omdat de uitdagingen van de digitalisering voor de overheid buitengewoon complex zijn. Voor alle grote beleidsopgaven, of het nu gaat om veiligheid, gezondheid, klimaat, wonen, energie of economie, geldt dat de mogelijkheden die digitalisering en nieuwe technologieën bieden een steeds grotere rol spelen in zowel de beleidsontwikkeling als de uitvoering.
Het I-Doctoraatprogramma voorziet in deze behoefte
Het is van groot belang dat de Rijksoverheid meer van deze I-kenniswerkers in huis weet te halen of zelf op te leiden en te houden. Het
I-Doctoraatprogramma (onderdeel van I-Partnerschap) voorziet in deze behoefte tot nieuw I-talent en draagt met onderzoek en innovatie door promovendi bij aan de versterking van de kennispositie en de digitale uitdagingen van het Rijk.
Wat levert het op?
Hulp inschakelen van I-Doctoraat levert je direct resultaat op: een promovendus is drie dagen per week in dienst bij jouw organisatie en doet hier twee dagen onderzoek. Zo krijg je promotieonderzoek op hbo+ of wo+ niveau, uitgevoerd door een talent dat óók meedraait in je organisatie. Je krijgt de inhoudelijk input om on- en offline kennis te delen. En vervangt de promovendus een externe medewerker? Dan houd je niet alleen de kennis in huis, ook heb je minder kosten. Bovendien is het via het netwerk van universiteiten nog makkelijker om studenten binnen te halen voor stages en scripties!
De promovendi zijn vanaf het begin van hun werkzaamheden tot aan de afronding van het onderzoek van toegevoegde waarde voor het Rijk. De verworven kennis en vaardigheden maken hen ook zeer geschikt voor het vervolg van hun carrière binnen de Rijksoverheid.
Wat gaan we doen in de kennissessie?
Kwartiermaker Mike Spieker zal in de kennissessie het I-Doctoraatprogramma toelichten en vragen beantwoorden. Tijdens de sessie worden ook twee inspirerende cases besproken door Marieke Lokhorst en Paul van den Akker. Marieke Lokhorst is adviseur Arbeidsmarktstrategie bij DUO. DUO koppelt de uitdagingen die er liggen op het gebied van krapte op de arbeidsmarkt aan de ambities -en de noodzaak- om te innoveren. Gerichter profileren op de arbeidsmarkt door de hoofdthema’s uit de organisatiebrede innovatieportfolio te verbinden aan onderzoekposities, stages en startersfuncties. Groot denken en resultaten boeken door klein te beginnen. Ook het Nationaal Archief heeft een PhD-student in dienst. Paul van den Akker is hier zeer enthousiast over en zal vertellen hoe dit bij het Nationaal Archief is gerealiseerd.
Voor wie bedoeld en hoe aanmelden?
Werk je als ICT-manager of binnen het HR-domein of ben je zelf geïnteresseerd in het I-Doctoraatsprogramma? Dan is deze kennissessie waarschijnlijk interessant voor jou. Andere geïnteresseerden zijn ook van harte welkom.
Wanneer: maandag 19 juni
Tijdstip: 10.00 tot 11.00 uur
Waar: online via Webex
Benieuwd geworden naar deze mogelijkheden of naar meer informatie? Meld je dan snel aan voor de kennissessie via onderstaande link.
Waarom deze kennissessies?
Het is krap op de IT-arbeidsmarkt en de vraag naar I-professionals blijft alleen maar groeien, zeker bij de Rijksoverheid. Het programma I-Vakmanschap organiseert daarom een reeks kennissessies om inzichten en mogelijke oplossingen te delen op het gebied van IT-krapte.
Meer informatie
Wil je meer informatie? Bezoek dan de website van I-Vakmanschap.